MERSİN - Kürt ve Türk iş insanları zirvede buluştu

19-12-2019
Şevket Herki
Foto-Rûdaw
Foto-Rûdaw
A+ A-

Mersin (Rûdaw)- Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) ile Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 3. Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi bugün başladı.

Heyette, Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşum İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, İmar ve İskan Bakanı Yardımcısı Agri Abdullah, Erbil Vali Yardımcısı Hemin Kadir’in yanı sıra 146 iş insanı heyette yer alıyor.

Rûdaw’a konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, iki ülkeden iş insanlarının buluştuğu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Bu tür ziyaretler çok önemlidir. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi açısında gerçekten de çok önemlidir. Bu tabii yatırım ve ticaret zirvesi ve iki taraftan da iş insaları bulunuyor” dedi.

Taraflar arasında birlikteliğin, görüşmelerin mevcut ticari imkanları, hacimleri çok daha ileri noktalara taşıyacağını ifade eden Ali İhsan Su, “Zirve, iki ülke arasında ticaret hacminin yükselmesine çok büyük katkı sağlayacağını dşünüyorum” diye konuştu.

Vali Su, geçen yıl Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ticaret hacimlerinin yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, “İnşallah bunu arttırmak için hep beraber seferber olacağız" ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, zirveye ilişkin şunları söyledi:

“Ekonomik zirvenin bizim ev sahipliğimizle olması bizi mutlu etti. Dostmalarımıza hoşgeldiniz diyorum. Bölgemizin ortak kaderini paylaşıyoruz. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. Birimiz üzülsek diğerimizin üzülmesi mümkün değil.”

Heyet, Rûdaw Medya Grubu’nun medya sponsorluğunu yaptığı Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’nin ardından Adana’yı da ziyaret edecek.

Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’nin 1 ila 2’ncisi başkent Erbil’de düzenlenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli