Türkiye’den yumurta ithalatı yasaklandı

19-05-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Türkiye Yumurta
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Ticaret Bakanlığı, kuş gribi vakalarının önlenmesi amacıyla Türkiye ve Ukrayna’dan yumurta alımının yasaklandığını açıkladı. Ancak Kürdistan Bölgesi ve Iraklı tüccarlar bu karara tepki gösteriyor.

 

Irak Ticaret Bakanlığı’nın kuş gribi vakalarını önlemek amacıyla Türkiye ve Ukrayna’dan yumurta ithalini yasaklayan kararını 3 Mayıs’ta ilgili gümrük birimlerine tebliğ ettiği öğrenildi.

 

Rûdaw Zaho muhabiri Yusuf Musa, ay başında İbrahim Halil Sınır Kapısı’na ulaşan tebliğata rağmen Kürdistanlı ve Iraklı tücarların tepki gösterdiğini söyledi.

 

Muhabirimiz, “Karar nedeniyle yumurta taşıyan 400 yük aracının bir süre Silopi’de bekletildiği ve daha sonra özel izinle Kürdistan Bölgesi’ne girişlerine izin verildiği belirtildi. Tüccarlar karar hakkında Irak hükümetinin kendilerini daha önceden bilgilendirmesi gerektiğini söylüyorlar” dedi.  

 

Kürdistan Bölgesi Veterinerlik Müdürlüğü verilerine göre, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan 10 büyük tavuk ve yumurta üretim projesinde her yıl 1 milyar 200 milyon yumurta elde ediliyor. Ancak bu ürünün yüzde 95’i Irak’ın diğer kentlerine ihrac ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli