Mardinli girişimci dünyaya açıldı

Haber Merkezi - Mardinli girişimci Seyyid Yusuf Akan, Midyat’ta başladığı gıda toptancılığı işini zamanla geliştirerek, Antep’teki fabrikasında ürettiği çikolata, kahve ve toz içecekleri 35 ülkeye ihraç ediyor.

 

Seyyid Yusuf Akan, Antep'teki fabrikasında ürettiği çikolata, kahve ve meyve aromalı toz içecekleri Irak,  İran, Çin, Tayvan, Cezayir, Senegal'in de aralarında bulunduğu 35 ülkeye ihraç ettiğini söyledi.

 

Mardinli girişimci, iş hayatına 1978 yılında  Midyat'ta gıda toptancılığıyla başladığını belirterek, “Antep’deki fabrikamızda ürettiğimiz ürünleri özellikle  Asya ve  Afrika ülkelerine ihraç ediyoruz” dedi.

 

1995 yılında Antep'e yerleştiklerini ve ticaret yaparak ihracata başladıklarını dile getiren Akan, şunları söyledi.

 

"2000 yılında kendi ürünlerimizi üretebilmek için imalat işine girdik. 600 metrekare alanda 3 makineyle başladığımız bu işte şu an 5 bin metrekarelik fabrikamızda 30 makineyle üretim yapıyoruz.  Şu anda üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz.

 

İç piyasada da Güneydoğu ve  Doğu Anadolu Bölgesi ağırlıklı çalışıyoruz. Çikolatayı yazın satamıyoruz. Çalıştığımız ülkeler genellikle sıcak ülkeler olduğu için yazın çikolata tercih edilmiyor. O nedenle sadece 4-5 ay çikolata çalışabiliyoruz. Afrika ülkelerine genellikle meyve aromalı toz içecek ihraç ediyoruz.”

 

Seyyid Yusuf Akan, “Her yıl düzenli periyotlarla yurtdışı fuarlara katılarak 35 ülkeye yaptığımız ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi. (Kaynak: AA)