Erbil ile Bağdat akaryakıt krizini sona erdirmek için anlaştı

18-10-2021
Rûdaw
Etiketler Erbil Irak Benzin Kemal Etruşi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanı Kemal Etruşi, Bağdat'ın Kürdistan'a günde 1 milyon litreden fazla benzin sağlayacağını ve yakın zamanda yakıt gazı dağıtımana başlanacağını söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yetkililerle bir araya gelen Doğal Kaynaklar Bakanı Kemal Etruşi, Kürdistan Bölgesi’nde son günlerde yaşanan akaryakıt sorununu çözme konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Rûdaw TV’de Senger Abdurrahman’ın sunduğu 12:00 bültenine katılan Etruşi, “Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar ile anlaştık. Yakın zamanda Kürdistan Bölgesi’ne günlük 1 milyon 80 bin litre benzin aktarılacak. Bu şekilde benzin fiyatları da uygun seviyeye çekilecek” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki benzin krizinin Bazyan’daki refine istasyonunda yaşanan teknik arızadan kaynaklandığını belirten Kemal Etruşi, buradaki arızanın giderildiğini ve bu sayede benzin fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Bağdat ile varılan anlaşma çerçevesinde üç aşamada Kürdistan Bölgesi’ne yakıt amaçlı gazyağı da sağlanacağını belirten Etruşi, “İlk aşamada 50 milyon litre gaz dağlık bölgelerdeki köylere ulaştırılacak. İkinci aşamada yine 50 milyon litre gaz ilçe ve kasabalara ve son olarak da 50 milyon litre gaz da şehirlerde vatandaşlara dağıtılacak” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi’nde son dönemde normal benzinin fiyatı 750 dinardan 900 dinara yükselmişti.

Yine sıcaklıkların düşmesi ile artan yazyağı ihtiyacı nedeniyle gazyağının varil fiyatı 110 bin dinardan 170 bin dinara yükselmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli