Sezgin Tanrıkulu: Tekstil sektörü Diyarbakır'da kriz yaşıyor

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır Tekstil Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Tekstil sektörü bütün Türkiye'de büyük bir kriz yaşıyor, Diyarbakır'da da bir kriz yaşıyor” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Sektör temsilcileri ve çalışanlar bir araya gelen Tanrıkulu, sorun ve taleplerini dinledi.

Temaslarının ardından açıklama yapan Tanrıkulu, tekstil sektöründe büyük bir kriz yaşandığını dikkat çekerek, şunları söyledi:

'Tekstil Organize Sanayideyim. Tekstilci sanayicilerle görüştüm, işçilerle görüştüm, onların fikirlerini aldım. Tekstil sektörü bütün Türkiye'de büyük bir kriz yaşıyor, Diyarbakır'da da bir kriz yaşıyor. Bu gördüğünüz alanda 64 fabrika var. Aslında burası tam kapasite çalışsa, 20.000'den fazla işçiye istihdam sağlayacak fakat şu anda 5.000 kişi ancak çalışıyor. Üretim kapasiteleri % 50 - % 30 seviyelerinde ve giderek düşmekte. Nedeni şu: Maliyetler artmış, döviz kurunda bir istikrarsızlık var ve dolayısıyla ihracatçılar da daha çok Mısır'a, Bangladeş'e ve Fas'a kaymış durumdalar, yeni sipariş alamıyorlar, maliyetler artmış ve rekabet edemiyorlar. Bütün Türkiye'de bir sorun var tekstil konusunda ve Hükümet tamamen duyarsız bu sorunlara.

Tekstil sektörü Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın ana taşıyıcı sektörüdür aynı zamanda. İstihdamı büyük olan bir sektördür. Hammadde ve bütün girdiler tümü neredeyse yerlidir ve katma değeri yüksektir aynı zamanda fakat Hükümet özellikle bu sektörü batırmak için maalesef çalışmakta.

Ben Diyarbakır'dan sesleniyorum, hem Diyarbakır için çok önemli hem de Türkiye için çok önemli. Tekstil sektörünün sorunlarını giderici, kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, giderek bu fabrikalar da buradan başlayarak kapanmaya başlayacak, Diyarbakır'dan uyarıyorum."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli