Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı başladı

18-09-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Gayrimenkul Fuar Yatırım
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil'de bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nın açılışı bugün gerçekleştirildi. Fuara 10 ülkeden 150 firma katıldı. Bu firmalardan 25 tanesi Türk firması.

1’inci Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Sami Abdurrahman Parkı’ndaki Fuar Salonu’nda kapılarını açtı. 22 Eylül'de sona erecek fuara 10 ülkeden 150 filma katılıyor.

Fauarın açılışını yapan Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şükrü, daha fazla yabancı yatıtımcının Kürdistan’a gelişini teşvik etmek için yasal değişiklikler ve iş imkanı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde 2016 yılından bu yana 52 milyar dolarlık yatırım yapıldığını hatırlatan Şükrü, bu yılın ilk yarısında 13 farklı sektörde 868 farklı projeye imkan sağlandığını belirtti.

Şükrü, Erbil’de 390 proje için 28.5 milyar dolar, Süleymaniye’de 230 proje için 16 milyar dolar ve Duhok’ta ise 248 proje için 7 milyar dolar yatırım yapıldığını dile getirdi.

Festival organizasyon komitesinde yer alan Herdi Selam ise, “Bu fuar, Kürdistan Bölgesi ile Irak genelinde gerçekleştirilen ilk gayrımenkul ve yatırım fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu fuar gerek yerel ve gerekse de yabancı firmalara daha fazla iş olanağı ve birlikte yatıtım yapma fırsatı sunuyor” dedi.

Rich İmigration firması Satış İşleri Müdürü Hediye Haddad da, “Bu tür organizsyonlar işimizde kolaylık sağlıyor. Firmamızın İngiltere, Ürdün, Kuveyt, Dubai, Mısır ve Kıbrıs’ta temsilcilikleri bulunuyor” diye konuştu.  

Türk firmalardan yoğun katılım

Fuara ayrıca 25 Türk firması da katılıyor. Rûdaw’a konuşan Ideal Bild firması Müdürü Didar Şemsettin ise hazırlıkların çok iyi yapıldığını belirterek, bu fuarda bir çok yenilik ve yeni ürün gördüklerini söyledi.

Fuarda standı olan Şahsuvaroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şahsuvaroğlu, Erbil'de ilk kez bir fuara katıldıklarını belirterek, buarda yeni projelerini tanıtmak istediklerini belirtti.

Şahsuvaroğlu, "Biliyorsunuz Türkiye'deki istatistiklere göre en çok yabancı olup da gayrimenkul alan Irak. Şimdi Türkiye'de avantaj var ve 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan herkes Türk vatandaşlığını alabiliyor" diye konuştu.

Delta İzsiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz de İstanbul'da önemli fırsatlar olduğunu belirterek, fuardan İstanbul'a çok önemli yatırımcılar götürebileceğini düşündüğünü söyledi.

1’inci Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 22 Eylül'de sona erecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli