Erbil’de fiyat denetimleri artırılıyor

Erbil (Rûdaw) - Gıda maddeleri ve eşyalardaki fiyat artışının önüne geçmek için Erbil’deki denetimlerin artırılacağı ifade edildi.  

Dinardaki değer kaybının piyasaya etkisine ilişkin Rûdaw’a konuşan Erbil Kaymakamı Nebez Abdulhamid, Irak dinarının ABD doları karışısında değer kaybetmesinin piyasaları direkt etkilediğini belirterek “Fiyatlarda sınırlı bir değişme oldu, bu da bir dereceye kadar normal çünkü tüccarlar da eşyaları eskisine nazaran daha pahalıya alacak fakat bu fiyat artışları sömürü noktasına ulaşmamalı” ifadelerini kullandı.  

Abdulhamid, esnafın durumu fırsata çevirmesinin önüne geçmek için komitelerden sürekli denetim yapmalarını talep ettiklerini aktardı.

Dinardaki değer kaybının piyasaları istikrarsızlaştırdığına dikkat çeken Kelar Kaymakamı Şehab Ahmed ise “Dinardaki değer kaybının fiyatlara direkt etkisi var. Bu nedenle yarın, bazı tüccar ve satıcıların durumdan yararlanmamasının önüne geçmek ve piyasayı kontrol etmeye yönelik bir çözüme ulaşmak için Germiyan Ticaret Denetleme Müdürlüğü ve Germiyan Ortak Komiteleri Başkanı ile bir toplantı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Durumun fırsata dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini aktaran Ahmed, “Tüccarların dinardaki değer kaybından yararlanarak eşya fiyatlarını artırmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan, bir gıda problemi olmadığına değinen Ticaret Genel Müdürü Nevzat Şeyh Kamil, “Vatandaşlarımıza, Kürdistan Bölgesi’nde çok fazla gıdda maddesi olduğunun teminatını veriyoruz” diye konuştu.