Babacan: Türkiye, kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir

16-12-2021
Etiketler Ali Babacan Asgari ücret
A+ A-

Haber Merkezi – DEVA Lideri Babacan, asgari ücrete yapılan zammı değerlendirerek “Türkiye, üzülerek söylüyorum ki kronik yüksek enflasyon dönemine artık girmiştir” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan asgari ücret zammını şu ifadelerle yorumladı:

"Sadece 1 Kasım'dan bu yana 1.5 ay içerisinde dolar kuru tam yüzde 60 arttı. Bu yüzden 60'lık kur artışı, hemen, ocak-şubat-mart-nisan aylarında yüksek enflasyon olarak tekrar vatandaşlarımızı etkileyecek.

Bugün açıklanan asgari ücret, daha ocak sonunda vatandaşların eline gelmeden erimeye başlayacak. Şu anda Türkiye, üzülerek söylüyorum ki kronik yüksek enflasyon dönemine artık girmiştir."

Erdoğan asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak açıklamıştı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını, çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre rakam yükseleceğini açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli