Eski Bakan Akarcalı: Türk doları basalım

16-12-2021
Etiketler Bülent Akarcalı TL Dolar
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Eski Turizm ve Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı, Merkez Bankası'nın “Türk doları” basması önerisinde bulundu. Akarcalı, "Ve densin ki, Türk doları bire bir Amerikan dolarına eşittir" dedi.

Türkiye’de “yeni ekonomi modeli” ve TL’nin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi konusunda tartışmalar devam ederken farklı bir öneri de Eski Turizm ve Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı'dan geldi.

TV100'de yayınlanan ve Dr. Erol Mütercimler’in sunduğu “Çözüm” programında ekonomik durum ve döviz kurunda yaşanan artış ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akarcalı, daha önce dile getirdiği “Türk Doları yapılsın, bankalarda açılmış altın hesaplarıyla ilgili olarak bir altın kredi kartı verilsin” önerileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Merkez Bankası'yla Türk doları basalım"

Akarcalı, “Bu işin uzmanları, Türkiye’de var olan 200 milyara yakın nakit dolar paranın varlığı, 300 milyar dolar olduğu tahmin edilen bir de altın varlığı. Bu milletin parası, devletin falan değil. Hiç kimsenin borcu olmaması. Dışarıdan alınmış borç falan değil. Doğrudan Türk vatandaşlarının elindeki Türk Lirası’nı dolar ve altına yatırarak elde ettikleri para. Bu da bir servet, 500 milyar civarında bir para. Milli gelirimizin yüzde 60 yüzde 70'i nezdinde” dedi.

Konu hakkındaki önerisini yineleyen Akarcalı, “O verdiğim önerilerde, millet madem dolar almak istiyor o zaman Türk doları basalım Merkez Bankası'yla. Gerekli kanunlar çıksın" ifadelerini kullandı.

Bülent Akarcalı sözlerini, "Ve densin ki, bu Türk doları bire bir Amerikan dolarına eşittir, istediğiniz an Amerikan dolarının o günkü kurundan Türk lirasına çevirebilirsiniz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli