Diyarbakır OSB Başkanı: Kürdistan Bölgesi ile ticaret hacmi düştü

16-10-2018
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır OSB Aziz Odabaşı Kürdistan Bölgesi ticaret hacmi
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aziz Odabaşı, Kürdistan Bölgesi’nde geçen yıl yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Türkiye ile yaşanan olumsuz ilişkilerin ekonomiye yansımasının olduğunu belirtti.

 

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve yönetim kurulu üyeleri gündeme ilişkin düzenledikleri basın toplantısında, ekonomide yaşanan gelişmeler ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kürdistan Bölgesi’nde geçen yıl yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Türkiye ile yaşanan olumsuz ilişkilerin ekonomiye yansımasının olduğunu belirtti.

 

Ekonomik sorunlara rağmen Diyarbakır OSB'de firmaların işçi çıkarmadığını belirten Odabaşı, sözlerine şunları ekledi:

 

“Diyarbakır en yüksek ihracatını Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yapıyor. Bağımsızlık referandumunun ardından Türkiye ile yaşanan olumsuz ilişkilerin ekonomiye yansımaları oldu. Kürdistan bölgesine geçen yıl 3 milyon dolar, bu yıl ise 1 milyon doların altında ihracat yaptık.”

 

Odabaşı, Kürdisan Bölgesi ile Türkiye arasından yaşanan krizin ardından Kürdistan Bölgesi’ndeki iş insanlarının İran piyasasına yöneldiğini ifade etti.

 

Kasım ayında düzenlenecek fuar kapsamında Kürdistan Bölgesini ziyaret edeceklerini kaydeden Başkan Odabaşı, İlişkilerin eski haline dönmesinin en çok Diyarbakır ve bölgeye ticari, ekonomik anlamda olumlu yönde etki yapacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli