Halk ekmek kuyruğundaki vatandaş: Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim

15-12-2021
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Halk ekmek Ucuz ekmek İstanbul Ekonomil kriz Ekmek kuyruğu
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) -Türkiye'deki ekonomik krizin belirtilerinden biri de insanların ucuz ekmek alabilmek için saatlerce Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyrukta beklemesi. İstanbul'da ucuz ekmek kuyruğundaki insanlar ekonomik durumdan memnuniyetsizliklerini gösteriyor.

Türkiye'de bazı gıda türlerinin marketlerden satın alınmasına kısıtlama getirildi. Kimse 2 kutu yağ ya da 2 torba un alamıyor. Türk parası günden güme değer kaybediyor. Bunun yanı sıra piyasada her şeyin fiyatı 4 kat 5 kat artıyor. Satın alma gücü düşüyor.

AK Parti'ye oy verenler de ucuz ekmek kuyruğuna giriyor. Onlardan biri “Elim kırılsaydı da  onlara oy vermeseydim” diyor.

Hem muhalefet hem de ekonomistler bu kötü duruma son verecek tek şeyin erken seçim olduğunu söylüyor.

Vatandaş Mehmet Güzel, “4 tane ekmek almak için bir saattir kuyrukta bekliyorum. Getirdikleri nokta bu. Verdikleri sözler neyse onlara soracaksınız. Ellerim kırılsaydı da vermeseydim oy onlara. Onlara sorarsan hiçbir şey olmuyor her şey bal kaymak. 6 ay süre, bir sene sonra (diyorlar). Bir sene sonra göreceğiz hiçbir şey değişmeyecek” diye konuştu.

Bu, daha önce AK Parti'ye oy veren, ancak şimdi ucuza ekmek almak için sırada bekleyen İstanbul'da yaşayan bir vatandaşın sözleri.

Halkın büyük bir kısmı hükümetten rahatsız.  AK Parti'nin harekete geçmesini bekliyorlar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyorlar.

Türk lirasının fiyatının sürekli düşmesi nedeniyle malların günlük değeri düşüyor.  Vatandaş Ali Haydar Balta da “Her gün zam geliyor, bıktık artık. Yat kalk zam” dedi.

Türkiye'de ücretlerin düşürülmesi tartışılıyor ve Erdoğan asgari ücreti artırmaya karar verdi. Ancak Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle vatandaşların gönlü bu çabadan bıktı.

Vatandaş Levent Koçyiğit ise “Yarım saattir bekliyorum sırf beş lira vermemek için. Asgari ücreti istediği kadar yükseltsinler” diye konuştu.

Hükümet ekonominin düşüşte olduğunu reddederken muhalefet partileri Türkiye'nin yanlış yönetildiğini ve tek çıkış yolunun erken seçim olduğunu vurguluyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli