Erbil ile Gebze ticaret odaları arasında protokol imzalandı

15-04-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Ticaret Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası (GTO) arasında "kardeş oda" protokolü imzalandı.

 

Başkent Erbil’de bugün düzenlenen imza törenine GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayyat'ın yanı sıra 13 Türk sanayici ile çok sayıda Kürt iş insanı katıldı.

 

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Nail Çiler, Türkiye ile Kürdistan Bölgesi’nin güçlü tarihi, kültürel ve inanç bağları olduğunu, ticari ilişkilerle bu bağları daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

 

Gebze'nin birçok sektörde ticaretin merkezi olduğuna dikkati çeken Çiler, sözlerine şunlaruı ekledi:

 

“Biz genellikle buraya yapı malzemeleri, imalat ve kimya sektörleriyle girmek istiyoruz. Buranın yer altı zenginlikleri var ancak yer üstü zenginlikleri yok. Yer üstü zenginliği de bizde var.”

 

Ticaret odaları olarak ülkelerin gelişmesi konusunda köprü vazifesi üstlendiklerini dile getiren Çiler, tek amaçlarının ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

 

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayyat da imzalanan "kardeş oda" protokolünün iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkı sağlayacağını kaydetti.

 

Dara Celil Hayyat, "Protokol, ikili ticaret alanında bilgi alışverişi ve iş adamları için kolaylık sağlamayı amaçlanıyor" dedi.

 

Türkiye'nin önemli bir ticaret merkezi olduğunun vurgulayan Hayyat, başta Gebze olmak üzere Türkiye ve Kürt kentlerinde ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli