Erdoğan: Türkiye Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezidir

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin iddialarının aksine Türkiye, ihracat rekoru kıran bir ülkedir. Bu ülkeye domates ithalatçısı, saman ithalatçısı demek hakarettir. Cahilliktir" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni’ne katıldı.

Açılışı yapılan fabrikaya ilişkin konuşan Erdoğan, "Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecek" dedi.

Erdoğan, devletin fabrikaya olan desteğinden bahsederek Türkiye'nin salgın döneminde ihracat rekoru kırdığını ifade etti.

"Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz” diyen Erdoğan, “Kipaş'ın bu yatırımını da destekliyoruz. Altyapı ve çalışan da dahil olmak üzere pek çok destek sağlıyoruz. Firma sahibinden beklentim, ikinci etabın da bir an önce yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Kağıt, tarih boyunca pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde rol oynamıştır” diyen Erdoğan, “Ekonomik olarak da büyük bir değerdir. Ülkemizde kağıt üretim sektöründe 80 bin vatandaşımız istihdam ediliyor, sektörün katma değeri 20 milyar lirayı aşıyor. Kağıt endüstrisinin ülkemiz için önemine binaen, desteğimizi artırıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Türkiye'nin saman ithalatçısı olduğunu zanneden cahilleri, havanda su dövmek yerine Aydın Söke'den başlayarak OSB'mizi ziyaret etmeye davet ediyorum."