Özgür Demirtaş’tan ‘Dolar bırakılsın’ çağrısı!

11 saat önce
Etiketler Özgür Demirtaş Dolar TL
A+ A-

Haber Merkezi – Ekonomist Özgür Demirtaş, dolarla kuruyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, doların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türk Lirası’nın aşırı değerli olduğunu ve Dolar/TL kurunun uzun süredir kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Demirtaş, ihracatçı ve turizmcilerin zor durumda olduğunu vurgulayarak, ülkenin genel olarak pahalı hale geldiğini ifade etti.

'Doların stabil kalması yabancı yatırımcıya kazandırıyor'

Dolar/TL kurunun bu dönemde biraz serbest bırakılması gerektiğini savunan Demirtaş, mevcut politikanın sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

Dolar/TL kurunun stabil kalması sayesinde yabancı yatırımcıların dolar bazında %50 kazandığını ifade eden Demirtaş, uzun vadeli yatırımların ise çok az olduğunu söyledi.

Demirtaş “Dolar/TL bırakılmalı. Türkiye bu kadar pahalı kalmaya devam edemez. Ama en önemlisi yapısal reformlar yapılmadan yukarıda bahsedilen para politikası hep boş vites oluyor” dedi.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl dolarla ilgili yaptığı açıklamada, “Doların güçlenmesi aleyhimize, çünkü biz Euro bazında mal satıyoruz. En büyük pazarımız Avrupa bölgesi, ham maddeleri ise dolar cinsinden alıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün, itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 148 milyar 448 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Bu rezervlerin 58 milyar 717 milyon doları altın rezervlerinden oluşuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli