Londra’dan 140 milyon sterlin destek

12-12-2017
Rûdaw
Etiketler İngiltere May Paris
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa’nın başkenti Paris’te katıldığı Tek Gezegen Zirvesi'nde iklim değişikliğiyle mücadele için yeni bir finansman yöntemini açıkladı.

 

Theresa May, dünyada ormansızlaşma, doğal felaketler veya aşırı iklim olaylarına karşı savunmasızlık nedeniyle iklim değişikliğinden orantısız olarak etkilenen yoksul topluluklara 140 milyon sterlin destek sağlayacaklarını duyurdu.

 

Söz konusu desteğe, Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın Bina Esnekliği ve Aşırı İklim Olayları ve Doğal Afetlere Adaptasyon programına ilave verilecek 30 milyon sterlinin de dahil olduğu belirtildi. 


İki milyon yoksul insanın daha iklim değişikliğiyle baş etmesine yardımcı olacak fonun, böylece daha iyi hasat için sulama ile desteklenenlerin sayısını yedi milyona çıkaracak.

Theresa May ayrıca, ülkesinin endüstriyel stratejide temiz bir büyüme hedeflediğine olan bağlılığını önümüzdeki sonbaharda küresel bir Sıfır Emisyon Araç Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını açıkladı.

 

May şunları söyledi:

 

“İklim değişikliğiyle mücadele etmek ve dünyanın fakir kesimlerine olan etkilerini azaltmak, karşı karşıya kaldığımız en büyük güçlükler arasında. Bu nedenle, diğer dünya liderleri ile birlikte Paris'teki One Planet Summit’e katılıyorum. Ayrıca aşırı hava koşullarının ve yükselen deniz seviyelerinden etkilenenlerin yanında durmaya söz veriyorum."


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli