Türkiye Enerji Bakanı’ndan Putin’e cevap: Biz de ilk defa duyduk, konuşmak için henüz erken

Haber Merkezi - Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'nın başkenti Moskova'da "Rus Enerji Haftası" kapsamında düzenlenen “Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?” başlıklı oturuma katıldı.

"Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz” diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını değerlendiren Dönmez, "Doğal gaz merkezi teknik açıdan mümkün. Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken” dedi.

Bakan Dönmez’in sözlerini Bloomberg HT aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini duyurmuştu.

Putin, Türkiye'nin Avrupa için en büyük gaz merkezi olabileceğini belirterek, "Avrupa için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz” demişti.

Vladimir Putin ayrıca Kuzey Akım projesinde yaşanan sızıntıya da değinerek, Rusya'nın Kuzey Akım'dan gaz tedarikini Karadeniz'e yönlendirebileceğini söylemişti: “Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi kurarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz.”