Dolarda tarihi zirve

12-10-2016
Rûdaw
A+ A-
 Haber Merkezi - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinden bu yana TL'de yaşanan değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 3,0970'i aşarak rekor kırdı

 

Sabah saatlerinden itibaren yükselişe geçen Dolar/TL, 3,0974 olan rekoru test edip geri çekilmişti.

 

ABD piyasalarının açılmasıyla tekrar yükselişe geçen kur, bu kez 3,0970'in üzerine çıkıp 3,0974'e ulaşarak rekoru tazeledi.

 

Reuters haber ajansına göre, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemine dair açıklamalarının buna neden oldu.

 

TL'deki değer kaybı sürecini başlatan gelişme ise Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesi olmuştu.

 

Moody's not indirimine gerekçe olarak, “Ülkenin yüksek dış finansman ihtiyacıyla bağlantılı riskler ve daha önce kredi notunu destekleyen kilit konular olan büyümede ve kurumların gücünde yaşanan zayıflama” temel riskleri ön plana çıkarmıştı:

 

Düşük riskli yatırımlara öncelik veren fonlar, bir ülkenin varlıklarını alırken en az iki kredi derecelendirme kurumundan yatırım yapılabilir seviye üzerinde not şartı arıyor.

 

Fitch ve Moody's'in Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviye üzerinde notladığı dönemde ülkeye giren fon akışının da hızlandığı ifade ediliyor.

 

Moody's not indirimiyle birlikteyse, fon girişini yavaşlayabileceği ve finansman maliyetlerini yükselebileceği uyarıları yapılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli