El Salvador’dan sonra Ukrayna: Bitcoin yasal olarak tanındı

Haber Merkezi – Ukrayna’da meclisin Bitcoin’i yasal olarak kabul ettiği bildirildi. Böylece El Salvador’dan sonra Ukrayna, Bitcoin’i yasal olarak tanıyan ikinci ülke oldu.

Güney Amerika ülkesi El Salvador'un resmi para birimi olarak kullanmaya başlamasının ardından dün de Ukrayna’da parlamento, Bitcoin'e yasal zemin hazırlayan kanunu kabul etti. El Salvador'dan farklı olarak Ukrayna'da kripto paralar resmi ödeme aracı değil, finansal varlıklar olarak tanımlandı.

Bitcoin ve diğer kripto paraları yasal olarak tanıyan kanun, 276 evet ve 6 hayır oyuyla kabul edildi.

Daha önce kripto para alım satımına yönelik herhangi bir yasal kısıtlamanın bulunmadığı ülkede, bu kararla birlikte yatırımcı ve kripto para borsaları dolandırıcılara karşı yasal olarak korunma imkanına sahip olacak.

Ancak Ukrayna finansal varlık olarak Bitcoin'i tanısa da El Salvador'daki gibi resmi bir para birimi olarak kabul etmedi. Bu yüzden Ukrayna halkı günlük hayatta ödemelerini  ülkenin para birimiyle  yapmak zorunda.

Kripto para piyasası için Ukrayna'da çıkan yasanın asıl önemi bir devletin Bitcoin'in artık kalıcı olduğunu kabul ederek yasal zemine oturtmuş olması.

Öte yandan kripto paraların devletlerce tanınma süreci devam ediyor. Yakın zamanda Küba da kripto paraları tanıyan bir yasayı geçirmiş, Panama ise kripto paralarla ilgili bir düzenleme yapacağını duyurmuştu.