Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı’na yoğun ilgi

Erbil (Rûdaw) - 2’inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı’nı ikinci günün de yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti. Fuara katılanlar ayrıca katılımcı firmaların satışa sunduğu projelerden ev de satın aldı.

Başkent Erbil’de düzenlenen 2’inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı’na yoğun ilgi gösteriliyor.

Loyal Show Co. firması tarafından düzenlenen fuara 8 ülkeden (Türkiye, İran, Kıbrıs, Yunanistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya) 150 firma temsilcisi katılıyor.

Fuarı ikinci gününde (dün) ziyaret edenlerin sayısı 2 bin kişiyi buldu. Ayrıca katılımcı firmaların satışa sunduğu konut projelerinin alımı için 350 imza atıldı. Sadece Menar Emlak Şirketi şu ana kdar 155 konut satmayı başardı.

Fuarda, yerli firmalar daha çok konut projelerini ziyaretçilere sunarken yabancı firmalar ise inşaat ve yapı malzemelerini tanıtıyor.

Rûdaw’a konuşan Helgurd Şirketi Proje Müdürü Mustafa Helgurd, “Yabancı ülkelere açıldıktan sonra projelerimizin daha fazla ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Bu da diğer ülkeler tarafından sunulan teknolojik imkanlarla alakalı” dedi.

Fuara BAE’den katılan Asawer firması da ürettikleri işyeri ve ofis malzemelerini tanıtıyor. Firma yetkilileri, Erbil’deki huzur ve sıcak pazarı gözönüne alarak burada yatırım yapmayı düşündüklerini belirtiyor.

Asawer Şirketi Reklam Müdürü Welid Sıdki, “Fuara katılmamızın bir diğer nedeni de Erbil’de üretim ve yatırım fırsatlarını izleme amacını taşıyor. Erbil’deki güçlü ekonomik işleyiş bize gelecek açısından yatırım teşfiki sunuyor” dedi.  

Erbil İthalatçılar Birliğince, fuara kendileri aracılığı ile yapılacak katılımlarda özel bir indirim sağlanacağı açıklanmıştı.

Erbil Uluslararası Fuar Salonu’nda düzenlenen fuar 10 Eylül’e kadar açık olacak.