Batmanlı girişimci çevre kentlere de iş fırsatı veriyor

08-07-2020
Rûdaw
Etiketler Haydar Yüksel Batman Çiğköfte
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Batmanlı girişimci Haydar Yüksel, hiçbir yerden destek almadan memleketinde açtığı çiğköfte üretim tesisi ile işini geliştirip firmaya dönüştürdü. Yüksel şimdi de çevre kentlere bayilik vermeyi amaçlıyor.

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan Haydar Yüksel, 2005’te İstanbul’a giderek çalışmaya başladı. Ardından 2 yıl da Muğla’da çiğköfte işinde çalışan Yüksel memleketine dönmeye karar verdi.

Rûdaw’a konuşan Haydar Yüsel, “2014’te Batman’a geldim ve firmami kurdum. Bölgesel marka olmaya karak verdik ve Bismillah deyip işe başladık, bölgeye açıldık” dedi.

Şu anda Kozluk’ta üretim tesisi kuran Yüksel, “Şimdi hem kendi geçimimizi hem de istihdam sağlıyoruz. Burada yeri geldi 7  aileye iş imkanı sundurk, sunmaya da devem edecez inşallah. 50 bayi kapasiteli üretim tesisimiz var. 6 yıldır burada hizmet veriyoruz ve güzel bi kitleye sahip olduk” diye konuştu.

Çevre kentlere bayilik veriyor

İşe başlarken çevreden “bu iş olmaz” şeklinde karamsar görüşler aldığını dile getiren girşimci Yülsel, şunları sölyedi:

“Bu işi Ege ve Marmara bölgesinde iyi yapıyordum. Bu kaliteyi ve hizmeti kendi memleketimde de yapacağım dedim. Yapılmaz dediler ama yaptık, doğuda firma kurulmaz büyümez dediler ama biz kurduk büyütüyoruz. Yolumuz engebelidir ama çok şükür destek veren çok güzel insanlarımız var. Doğuda ilk çiğköfte firma patentini aldık makina ile çiğköfte üretimi ilk biz yaptık. Ayrıca çevre kentlere bayilik veriyoruz. Antep, Bitlis, Diyarbakir ve Siirt’e bayilik verdik. Şimdi 13 il belirdedik bu illere bayilik vereceğiz.”

İş kurmak isteyen gençlere de seslenen Haydar Yüksel, “Bölgemize gençleri kendi işini kurmaya davet ediyoruz. Firmamiz bünyesinde güzel projelerimiz var, ciddi yatırımlar yapacağız” diye konuştu.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli