Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkiler görüşüldü

Haber Merkezi - Irak Planlama Bakanı Halid Batal Necim ile Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Musul Havalimanı’nın yeniden inşası ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri görüştü.

Halid Batal Necim ile Fatih Yıldız, bugün gerçekleştirdikleri görüşmede, ekonomik ve yatırım alanlarında iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve bu ilişkileri geliştirmenin yollarını değerlendirdi.

Bakan Necim, iki ülke arasındaki ilişkinin tarihi bir derinliğe sahip olduğunu ve yatırım, turizm, ilaç, konut ve diğer sektörlerde ortak çıkarlarla güçlendirildiğini belirtti.

Taraflar toplantıda, Türkiye’nin Kuveyt konferansı kapsamında Irak’a vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredi ve Musul havalimanını yeniden yapılandırması projesinin yanı sıra Irak ve Türkiye arasındaki elektrik bağlantısını ele aldı.

Görüşmede ayrıca, Türkiye şirketlerinin Irak’taki yatırımları ve çalışmaları değerlendirildi.

Türkiye Büyükelçisi Yıldız, hükümetinin ortak çıkarları için ortak işbirliğini destekleme konusundaki isteklerini dile getirerek ilişkilerin gelişmesinin ticaret hacmine olumlu yansıdığını ve ortak yatırımlarda artış olduğunu belirtti.