KÜRDİSTAN - Emlak fiyatları 2018'de %20 arttı

07-01-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Irak emlak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Merkezi Erbil’de bulunan Hoşnaweti Emlak Şirketi raporuna göre, başketteki Bakanlar Sokağı’nda 600 metrekarelik arazilerin fiyatı 1 milyon doları buluyor.  


Erbil merkezli Hoşnaweti Emlak Şirketi, Irak genelinde emlak fiyatları ve emlakçılık üzerine bir rapor hazırladı. Rapora göre 2018 yılında Irak genelinde emlak alanında yeniden bir canlanma yaşandı.

 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Şirket Müdürü Birwa Ferik Hoşnaw, “Bu rapora göre 2018 yılında emlak alım-satım işlemlerinde %20’lik bir artış yaşandığı görülüyor. Buna paralel olarak fiyatlarda da artış görülüyor” dedi.

 

IŞİD savaşıyla birlikte Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde emlak fiyatlarının düştüğünü dile getiren Hoşnaw, geçtiğimiz yıldan itibaren fiyatların tekrar yükseldiğini belirtti.

 

Hoşnaw, “30 bin dolarlık bir evin fiyatı 5 bin dolar değer kazandı. 200 bin dolarlık bir ev de 20 bin dolar arttı. Geçen yıl emlak dükkanlarımız bir evi 7 milyon dolara satmış. Şuan başkent Erbil’de fiyatı 20 milyon dolar olan satılık evler var. Ayrıca Bakanlar Sokağı’nda 600 metrekarelik arazilerin fiyatı 1 milyon dolar değerinde” dedi.

 

Kira fiyatlarının da benzer şekilde tekrar arttığını ifade eden Birwa Ferik Hoşnaw, 2018’in ikinci yarısında kiralık ev isteyenlerin oranında da %45’lik bir artış olduğunu döyledi.

 

Hoşnaw, kira talebinin artmasının sebebini de Musul ve Basra’dan gelenlerin sayısında yaşanan artışa bağladı.

 

Birwa Ferik Hoşnaw, yeni yılda bu fiyatların katlanarak artmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli