D.Bakır’da ev fiyatları uçtu

07-01-2015
Mahîr Yûksel
diyarbakır
diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Kişi başına düşen milli gelirin 4 bin dolar bile olmadığı Diyarbakır’da ev fiyatları, 600 bin lirayı (300 bin dolar) geçti. Emlakçılara göre, fiyatların uçmasının nedeni imara açılan arsa sayısının az olması.

 

Her 100 kişiden 70’inin işsiz olduğu, bazı evlere aylık 100 liranın bile girmediği Diyarbakır’da inşa edilen lüks binaların fiyatı dudak uçuklatıyor.

 

Birkaç yıl önce imara açılan 75. Yol civarında bazı evler artık, Türk Lirası yerine dolar üzerinden satışa sunuluyor. Bu bölgeye yapılan bazı apartman dairelerinin fiyatı 600 bin lirayı aştı.

 

Yeni yapılaşmaya açılan ve hiçbir toplu taşıma aracının gitmediği bölgelerde de en ucuz evin fiyatı 110 bin lira.

 

Rûdaw’a konuşan Emlakçı Hüsamettin Kavut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesinden dolayı da fiyatların yükseldiğini söyledi. Belediyelerin imar izni verdiği arsa sayısının az olmasından dolayı da fiyatların tavan yaptığını belirten Kavut, “Birkaç sene önce, bir çok bölgeye imar izin verildi. Ancak, bu sene imar izinleri tamamen durduruldu, bu nedenle fiyatlar yükseldi” dedi.

 

Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Koç a göre de fiyatların yükselmesinin nedeni, rekabet ortamının olmaması. Koç, “110 bin liradan başlıyor fiyatlar. 600 bin liraya kadar çıkıyor. İyi bir rekabet olursa, belki fiyatlar düşer.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli