Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu bugün başlıyor

St. Petersburg (Rûdaw)- 23. Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) bugün Rusya’nın St. Petersburg kentinde kapılarını ziyaretçilere açacak.

 

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu 6-8 Haziran tarihlerinde ExpoForum Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

 

Foruma aralarında Çin’in de olduğu çok sayıda ülkeden hükümet liderleri, önde gelen şirket yöneticileri, basın ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan heyetlerin katılması bekleniyor.

 

Rûdaw muhabiri Halid Hüseyin, bu yıl 23’üncü düzenlenen forumun yerel saatle 9: 00 sıralarında başlayacağını söyledi.

 

Forumun önceki yıla oranla daha verimli geçeceğinin öngörüldüğünü aktaran muhabirimiz, geçen yıl forum kapsamında 38 milyar dolar değerinde 550 anlaşma imzalandığını kaydetti.  

 

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, foruma yönelik yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

“Forum, yirmi yıldan fazla bir süredir, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu kilit sorulara cevaplar bulmak ve sürdürülebilir ve dengeli kalkınmanın menfaatleri alanında uluslararası işbirliğine ulaşmak için anlamlı ve yapıcı bir gündem şekillendirmek için önemli katkılarda bulunuyor.

 

Bu yıl hükümet yetkilileri, önde gelen politikacılar ve uzmanların yanı sıra iş dünyası liderleri ve araştırmacılar, Rus ve küresel ekonominin geleceğini tartışmak, dijitalleşme ve teknolojik engellere ilişkin konuların yanı sıra çözüm bekleyen öncelikli konular hakkında da görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecekler. iklim değişikliği ve artan sosyal eşitsizlik gibi problemler de yine forum kapsamında ele alınacaktır.”

 

1997'den beri düzenlenen SPIEF, 2006'dan itibaren ise Rusya Federasyonu Başkanının başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Forum son 21 yılda, iş dünyası üyelerinin Rusya'nın, yükselen piyasaların ve bir bütün olarak dünyanın karşı karşıya olduğu temel ekonomik sorunları karşılamaları ve tartışmaları için lider bir küresel platform haline geldi.