İngiltere’de ilk seçim sonuçları Muhafazakar Parti'nin aleyhinde

Haber Merkezi - İngiltere, Galler ve İskoçya'da halk yerel yönetimler, Kuzey İrlanda'da da parlamento seçimleri için sandık başına gitti.

Yerel seçimlerin ilk sonuçları, Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin, seçmenlerinin bir kısmını ana muhalefetteki İşçi Partisi ve diğer muhalefet partisi Liberal Demokratlara kaptırdığına işaret ediyor.

BBC’nin haberine göre oy sayımı sürerken, başkent Londra'da üç belediyenin, Muhafazakar Parti'den İşçi Partisi'ne geçtiği kesinleşti.

Buckingham Sarayı, Parlamento ve devlet kurumlarının bulunduğu Londra Westminster'da belediye meclisinde çoğunluğu, İşçi Partisi kazandı. Belediye, kurulduğu 1964 yılından beri Muhafazakar Parti'nin denetimindeydi.

Yine Londra'da Muhafazakarların elinde olan Barnet Belediyesi meclisi, tarihinde ilk kez İşçi Partisi'ne geçti. Bu belediyede de Muhafazakar Parti iktidardaydı. 1978'den beri Muhafazakar Parti'nin elinde olan Wandsworth da İşçi Parti'nin kontrolüne geçen bir başka belediye oldu.

İşçi Partisi'nin az farkla Southhampton'ı da kazanmasına rağmen Londra dışındaki bölgelerde oylarını sınırlı ölçüde artırdığı anlaşılıyor.

İlk sonuçlara göre yerel yönetimlerde koltuk sayısını artıran diğer bir parti ise Yeşiller Partisi.

Oy verme işleminin saat 22.00'de sona ermesiyle oy pusulalarının sayımına başlanmıştı.