Rosneft Kürdistan’da jeolojik araştırmalara başlıyor

05-06-2019
Kamîz Şeddadî
Kamîz Şeddadî
Etiketler Rosneft Kürdistan Bölgesi Petrol Jeoloji
A+ A-

Moskova (Rûdaw) – Rosneft CEO'su Sechin, 2019’da Kürdistan Bölgesi’nde jeolojik araştırma yapmaya başlayacaklarını belirterek, Bejil sahasındaki pilot üretimin bu yılın ilk çeyreğinde başladığını söyledi.

 

Sant Petersburg’da şirketin yıllık toplantısında konuşan Rus petrol devinin CEO’su Igor Sechin, “Rosneft Ortadoğu’daki Irak Kürdistan’ında petrol arama projesini uygulamaya devam ediyor. Bu yıl içerisinde petrol üretimine olanak sağlamak için jeolojik bir arama programına başlanması planlanıyor. 2019’un ilk çeyreğinde Bejil sahasındaki 11inci Blok’ta pilot üretime başlandı” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Rosneft 2017-2018 yıllarında petrol ve karbonhidarat araştırma ve üretimi konusunda anlaşmalar imzaladı.

 

Anlaşma kapsamında Kürdistan Bölgesi’ndeki Batil, Zawite, Kasrok, Herir-Bejil ve Darto bloklarında jeolojik araştırmalar yapılması kararlaştırılmıştı. Başarılı olunması durumunda 2021’de petrol üretimine başlanacak.

 

Rus petrol devi bu 5 bölgedeki üretim için 400 milyon dolar harcayacak. Anlaşmaya göre şirketin bu üretimdeki hissesi yüzde 80’e yakın olacak.

 

Tahminlere göre bu 5 bölgedeki petrol rezervi 670 milyon varil dolayında.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli