Başkent Erbil’de ilk oto ekspertiz açıldı

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil’de ikinci el araç alım satımında önemli bir hizmet olan oto ekspertiz firması açıldı.

Kürt iş insanı ve girişimci Nihat Çelik, Erbil’de ikinci el araçlara ekspertiz (güvenirlilik) raporu veren Auto Raport firmasını açtı.

Türkiye ve Kürt illerinde ekspertiz alanında faaliyet yürüten firmalara sahip olan Nihat Çelik, Erbil’de yaptığı araştırmalarda oto ekspertiz firmasının olmadığını farkedince bu alanda öncülük ederek ikinci el araçlara ekspertiz raporu veren muayene istasyonu kurdu.

Rûdaw’a konuşan iş adamı Çelik, “Alış ve satış öncesi ihtiyaç duyulan güvenilir oto ekspertiz ihtiyaçlarını karşılamak  için faaliyete giren Auto Raport Erbil işletmemizde işinde uzman kadroyla hizmet veriyoruz” dedi.

Güvenilir ekspertiz raporu sunduklarını belirten Çelik, “Auto Raport Erbil’de motor performans testi, diagnostik kontrol, kaporta boya kontrol, fren testi, suspansiyon testi, yanal kayma testi, araç altı kontrol, elektrik aksam kontrolü yapıyoruz. Kısacası aracın 501 noktasında profesyonel ekiplerimiz tarafından son teknoloji cihazlarla kontrol yapılmaktadır. Ekspertiz raporu için doğru ve güvenilir adresin Auto Raport Erbil olduğunun farkındalığını da yaşamaktan gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Oto ekspertiz işlemleri ilgili aracın geçmişte yaşadığı kazalardan değişen parçalara, mekanik aksamında bozulan yerlerden yakın zamanda masraf çıkarabilecek tüm noktalara kadar otomobilin incelenmesinden oluşmaktadır. Oto ekspertiz işlemleri son bulduğunda ise bu işlemin yapılmasını isteyen kişiye yazılı rapor ve bilgi sunumu gerçekleştirilmektedir.

Araç alım satımında taraflar arasında güven oluşması adına yapılması gereken bir işlem olarak görülen ekspertiz raporu, alıcı ile satıcı arasındaki bazı anlaşmazlıkları da ortadan kaldırarak, taraflar arasında güven oluşturuyor.

Çelik, Erbil’de araç sahiplerinin ekspertiz raporuna yoğun bir talebinin olduğunu ifade etti.