Bakan Pekcan: Habur Sınır Kapısı bu hafta açılacak

03-06-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Kürdistan Bölgesi Habur Sınır Kapısı Açılıyor Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kapalı olan sınır kapıları Habur ve Gürbulak'ın bu hafta açılacağını belirterek, “Ben bugün ulaştırma sektörüne ve bütün ihracatçılarımıza da bu müjdeyi vermiş olayım” dedi.

Bakan Pekcan, katıldığı televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

İhracatta dün Mayıs ayı rakamlarının açıklandığını, en kötünün geride kaldığını ifade eden Pekcan,  ihracatta artış sürecinin hem Türkiye hem de başlıca pazarlardaki kademeli normalleşmeyle beraber devam edeceğini vurguladı.

Pekcan, uluslararası kuruluşların pandemi sürecinin ekonomik etkilerini ölçemediğini söyledi.

Bakan Pekcan, “Biz Türkiye’nin dinamizmiyle, eğitimli iş gücümüzle, sanayi tesislerimizle, üretim kapasitemizle inşallah sağlık alanında ayrıştığımız gibi ekonomi, ticaret alanında da diğer ülkelerden ayrışarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yerel paralarla ticaret ön plana çıkacak”

Bakan Pekcan, dünyada artık yerel paralarla ticaretin ön plana geçeceğine dikkati çekerek, özellikle daha fazla dış ticaret açığı verilen ülkeleri tespit ettiklerini, hem muhataplarıyla bu konunun karşılıklı olarak teşviki ve canlandırılması için görüştüklerini hem de iş insanları ile toplantılar yaptıklarını söyledi.

“Habur ve Gürbulak kapılarını bu hafta açıyoruz”

Salgın döneminde verilen destekleri de anlatan Pekcan, “Biz Haziran’dan itibaren ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Esnafımıza bu dönemde 15,3 milyar lira destek verdik” değerlendirmelerinde bulundu.

Mayıstan itibaren Avrupa'nın da bir toparlanma sürecine girdiğine dikkati çeken Pekcan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi çalışmalarının da sürdüğünü, bunun için görüşmelere devam ettiklerini anlattı.

Pekcan, şu an kapalı olan Habur ve Gürbulak kapılarına ilişkin “İnşallah bu hafta bu iki kapımızı da açıyoruz. Ben bugün ulaştırma sektörüne ve bütün ihracatçılarımıza da bu müjdeyi vermiş olayım” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli