Irak, Türkiye'den ithal edilen üç ürüne daha yasak getirdi

02-07-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Türkiye Makarna
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak hükümeti, yumurtadan sonra Türkiye'den sofralık tuz, şehriye ve makarna çeşitlerine de ithalat yasağı getirdi.

 

Türkiye, Irak'ın başka ülkelerden ithal ettiği 944 kalem üründen bu ülkeye ihraç etmek için ticari engellerin kaldırılmasına yönelik temaslarını sürdürürken, Irak yumurtadan sonra Türkiye'den ithal edilen yeni ürünlere de yasak getirdi.

 

Mayıs ayında yumurta, Haziran ayı itibariyle de içecek ve dondurma ithalatına yasak getiren Irak hükümeti, şimdi de Türkiye'den yapılacak sofralık tuz, şehriye türleri ve makarna çeşitlerinin yasaklandığına dair tebliğ yayınladı.

 

Irak Bakanlar Kurulunca alınan kararın 60 günün ardından yürürlüğe gireceği ve bir yıl yürürlükte kalacağı bildirildi.

 

Türkiye medyasına konuşan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Küllahçıoğlu, Bağdat'ın aldığı kararla birlikte Irak'a makarna ihracatının tamamen durdurduğunu vurgulayarak, kararın sebeplerinin Türkiye-Irak arasında devam eden gergin siyasi ilişkiler ve Irak'ta kurulan makarna fabrikalarıyla yerli üretimi yaygınlaştırma çabası olduğunu söyledi.

 

Rûdaw, Irak Ticaret Bakanlığı Sözcüsü’ne konuya ilişkin gelişmeleri sordu ancak Sözcü bu  konuda şu an bir açıklama yapamayacağını belirtti.   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

OPEC: Küresel enerji talebi 2050'ye kadar yüzde 24 artacak

Küresel birincil enerji talebinin 2050'de geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 24 artışla günlük 374,1 milyon varil petrol eşdeğerine ulaşacağı öngörülüyor.