Kürdistan’a yılda bir milyon araba aküsü ithal ediliyor

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle akü alım-satımında %40 oranında bir düşüş olsa da, hala bölgeye yılda bir milyon akü ithal edildiği belirtiliyor.   

 

Kürdistan Genel Trafik Müdürlüğü verilerine göre bölgede yaklaşık bir milyon 469 bin 887 otomobil bulunuyor. Bunlardan bir milyon 401 bin 525’sini özel, ticari veya yük aracı oluşturuyor. Diğerleri ise tarım ve sanayi endüstrisine ait araçlar.

 

Buna, Irak’ta yaşanan yoğun göç nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ne gelen göçzedelerin kendileriyle getirdiği araçlar dahil değil.

 

Bu araçların yılda bir yada iki yılda bir akü değiştirdiği düşünüldüğünde, Kürdistan’da akü pazarının da karlı bir iş olduğu söylenebilir.

 

Akü ticaretinde düşüş yaşandı

 

Rûdaw’a konuşan Hikmet Akü Alım-Satım şirketi sahibi Hikmet Sabır Emin, Kürdistan Bölgesi’de her yıl yaklaşık bir milyon akünün ithal edildiğini söyledi.  

 

Yaklaşık 38 yıldır akü satan Hikmet Sabır Emin altı ayrı akü markasının da bayiliğini yapıyor.

 

Kürdistan’da yaşanan ekonomik krizin akü ticaretini de etkilediğini dile getiren Emin, “Satışlarımızda %40’a kadar düşüş oldu. Şimdi halk daha fazla düşükkaliteli aküleri tercih ediyor. Dolayısıyla pazarlar sahte ve kötü marka akülerle dolu” dedi.

 

Emin daha önce Irak kentlerine de akü ihrac ettiklerini ancak şu an Irak hükümetinin uyguladığı gümrük politikası nedeniyle ihracatı azalttıklarını vurguladı.

 

Süper Star akü ve tekerlek alım satım şirketi müdürü Sadi Kemal ise, “Otomobil akülerinin değiştirilme süresi kalitelerine göre değişiyor. Iyi aküler iki yıla kadar da yetiyor. Kötüler ise 6 ayda bir değiştirilmeyi gerektiyor” dedi.

 

Kürdistan’da yaklaşık 25 çeşit akü bulunduğunu belirten Kemal, bunlardan %85’nin Türk markası, diğerlerinin de Kore ve Avrupa markası olduğunu söyledi.

 

Yakın dönemde 40 bin akü ithal ettiğini ve fiyatlarının 32 ile 200 dolar arasında değiştiğini dile getiren Sadi Kemal, aküler hakkında şu uyarıda bulundu:

 

“Düşük kaliteli akülerin otomobillere zararları çok oluyor. Kısa ömürlü olmalarının yanında araçların gerekli güç ihtiyacını da karşılamıyor dolayısıyla arızalara neden oluyorlar.”

 

Eski aküler İran’a gönderiliyor

 

Daha önce Kürdistan Bölgesi’ne İran’dan da akü ithal ediliyordu ancak pazarda alıcısı olmadığından bu ithal durmuş durumda.

 

Fakat mevcut durumda buradan eski aküleri toplayıp İran’a ihrac eden ve özel olarak bu işi yapan şirketler bulunuyor.

 

Sadi Kemal, Kürdistan’da eski akülerin yeniden imal edilmesi için herhangi bir fabrikanın olmadığına dikkat çekerek, bu yüzden akülerin İran’a gönderildiğini, yenilenip tekrar pazara sunulduklarını söyledi.

 

Irak akü markası da tedavülden kalktı

 

Irak’ta daha önce “Babil” adında bir akü markası imal ediliyordu. Ancak ithal akülerin ucuz olması nedeniyle bu akülere rağbet olmayınca tedavülden kalktı ve üretimi durduruldu.

 

İran’a eski akü ihrac eden şirketlerden birinin sahibi olan Nevzad Hasan, daha önce İran’a her ay 4 bin ton eski akü sattıklarını dile getirdi.

 

Nevzad Hasan, “Eğer hükümet Kürdistan’a akü ithalatini ve İran’a eski akü ihracatını durdursa burada yüksek kaliteli akü üreten bir fabrika kurabiliriz” diye konuştu.